حنين الروح
اهلا وسهلا بك فى منتدى حنين الروح نتمنه لك وقتا سعيدا ان شاء الله
حنين الروح
اهلا وسهلا بك فى منتدى حنين الروح نتمنه لك وقتا سعيدا ان شاء الله
حنين الروح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

حنين الروح

من السهل أن يشتاق الإنسان لمن يحب ، ولكن من الصعب أن يجده كلما اشتاق إليه
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلمقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. 661418987البوابةدخول
التبادل الاعلاني
    

ندى الروح
المواضيع الأخيرة
» الجلطة الوريدية
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالخميس نوفمبر 03, 2011 1:06 am من طرف زائر

» سبعة يظلهم الله فى ظلة يوم لا ظل الا ظلة
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالخميس نوفمبر 03, 2011 1:03 am من طرف زائر

» فضل الدعاء
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالخميس نوفمبر 03, 2011 1:01 am من طرف زائر

» المكسرات تساعد على خفض الكولستيرول
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 02, 2011 8:06 am من طرف نور الشمس

» برنامج لتخلص الجسم من الكولستيرول
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 02, 2011 7:36 am من طرف نور الشمس

» # مبرومة الشوكولاتة
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 02, 2011 7:26 am من طرف نور الشمس

» دفن المهرج ابنه الوحيد.
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 31, 2011 3:01 pm من طرف JOKER

» السلطان قابوس: لا يمكن السماح بالتطرف والغلو بأي شكل كان
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 31, 2011 1:06 pm من طرف احلى الاوقات

» ناشطون: مقتل مدني في حمص برصاص قناصة
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 31, 2011 1:06 pm من طرف احلى الاوقات


 

 مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية.

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
JOKER
الاداره
الاداره
JOKER


عدد المساهمات : 130
تاريخ التسجيل : 21/10/2011
العمر : 35
الموقع : ندى الروح

مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Empty
مُساهمةموضوع: مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية.   مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 25, 2011 5:00 pm

مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية. Makloubeh-1



مقلوبة الفراخ على الطريقة الشامية
المقادير:

1/ 2 كيلو أوراك فراخ
1/ 2 كيلو باذنجان رومي
قرفة ناعمة وعيدان
2 1/ 2 كوب ميه
2 1/ 2 كوب أرز
4 ملاعق زبدة
ملعقة بهارات
ملعقة حبهان
بصلة كبيرة
ملح وفلفل
ورق لورا



الطريقة:
1- أول حاجة تقطّعي الأوراك قطع متوسطة، وتقطعي البصلة مكعبات صغيرة، وتحطيهم في الزبدة مع الفراخ، وتشوّحيهم على النار، وحُطّي معاهم ورق اللورا والقرفة الناعمة والعيدان والحبهان وملح وفلفل، وسيبيها على النار وقلبيها من وقت للتاني.

2- قشّري الباذنجان، ويُفضّل إنك تسيبي فيه أجزاء من القشر علشان يدي لون للأرز، وقطعيه شرايح، واقليه في الزيت نصف قلية.

3- بعد ما الفراخ تتشوح كويس زوديها ميه، وغطيها وسيبيها على النار مرة كمان، ولو حسيتي إن الشوربة محتاجة تتبّل تاني تقدري تتبليها على ذوقك.

4- رُصّي الباذنجان في حواف الحلة، وصفي كمية من قطع الفراخ من الشوربة، وحُطّيها مع الباذنجان، وبعدين حُطّي الأرز على الفراخ.

5- اسقي الأرز بالشوربة اللي عندك وباقي كمية الفراخ المتبقية، وحُطّيه على النار لحد ما الأرز يستوي.

6- بعد ما المقلوبة تستوي اقلبي الحلة في طبق التقديم وقدّميها.. بالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مقلوبة فراخ على الطريقة الشامية.
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
حنين الروح :: الأسرة العربية :: المطبخ والأكلات-
انتقل الى: